“A l’Àfrica no hi ha fronteres, ni tan sols entre la vida i la mort.” Léopold Sédar Senghor (Senegal,1906 –2001).

cropped-353482229_6403.jpg

La cultura africana és tan antiga com la raça mateixa, moltes de les seves llengües es basen en la seva tonalitat, i per tant,  el nivell del so determina el significat de les paraules, i això repercuteix en les melodies i ritmes musicals. D’altra banda, la dansa també  és una gran font de comunicació, tot utilitzant gestos, màscares, pintura corporal i una infinitat de mitjans visuals. Totes aquestes manifestacions gaudeixen de gran plasticitat traslladant-la també a la pantalla.

Tot i que parlar de broadcast a aquest continent, és parlar directament de Sud-àfrica, lloc en el qual es concentra tota aquesta activitat. No va ser fins el 1975, però, quan van començar les emissions televisives al país, ja que el govern de l’època s’havia resistit per por a diluïr el control estatal sobre la premsa i la ràdio, però aquesta introducció tardana va tenir els seus  avantatges, perquè es va evitar la transició costosa del blanc i negre al color. Des del seu començament South African Broadcasting Corporation (SABC) ha estat difós en color i sistema PAL, i ha mantingut el monopoli de la radiodifusió fins el 1986, quan el M-Net de pagament es va posar en marxa. A partir del sorgiment de la democràcia al 1994, els sud-africans han pogut gaudir d’una gran oferta de canals introduïts tant per la SABC com per operadors privats.

Actualment ens trobem immersos en un nou espai creatiu africà, amb un alt nivell en animació 3D i postproducció de vídeo. La barreja d’una gran dosi de creativitat, color i ritme musical, són ingredients que situen a la televisió sud-africana com una amb més qualitat creativa del món.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s